maanantai 28. heinäkuuta 2008

Päivityksiä kuulumisiin

Viime aikoina on tapahtunut paljon kaikenlaista monimuotoista, parhaiten tapahtumista kertoo varmaankin kuvat. Tässä kuvassa siis parin viikon takainen "suomi-illallinen". Tehtiin Saritan kanssa suuren suosion saavuttanut illallinen Rodrigolle ja muutamalle kaverille. Illan menu koostui lihapullista, perunamuussista ja ruskeesta kastikkeesta ja jälkiruoaksi oli mansikkapiirakkaa. Valitettavasti muita marjoja ei ollut saatavilla, mutta oli sekin jo ihan suomalaisen makuinen kun saatiin siihen pohjaan lisättyä vielä kaurahiutaleet ja kaikki!



Kuten jokaiseen hyvään iltaan, myös Suomi-iltaan kuului tietenkin kulttuurien vaihtoa. Letkajenkan tahdissa oli sopiva sulatella illan lihapullia ja kyllä se Katri-Helena tuli varmasti tutuksi naapureillekin. Tämän jälkeen ohjelmaan mahtui myös perinteisen humpan ja polkan opettelua ja meille suomalaisille uutuutena tuli chileläisen kansantanssin cuican opettelu. Kuten arvata saattaa cuican rytmi ei ollut kuitenkaan niin yksioikeinen ja koreografia helposti jäljiteltävissä - toisin kuin letkajenkassa, joten sen harjoitteluun pitänee käyttää vielä muutama tunti. Ideaalista olisi tietenkin syyskuussa kun on Chilen kansallispäivä, jota juhlitaan muuten viikko, että sillon osaisi huivia heilutella oikeeseen tahtiin ja ei menisi askeleet täysin sekaisin. Katsotaan miten käy..

Sitten vähän erään sunnuntain satoa.. Siitä lähtien kun olen Santiagoon tullut ja tulin tutustuneeksi tämän kaupunginosan ekologiseen kylämalliin, on mulla ollut pakkomielteenä päästä käymään Maipussa. Maipu on siis vähän vaatimattomampi kaupunginosa etelä-Santiagossa, mihin vihdoin pääsin käymään, kiitos Rodrigon muutaman kaverin! Samalla reissulla käytiin myös saksalaisperinteisessä Kucher Hausissa syömässä loistavaa ankan rintaa ja maistelemassa mozart-kakkuja. Yläällä oleva kuva siis Maipun kirkko, koska ei siellä oikeastaan muuta nähtävää ollut yhden museon lisäksi. Periatteessa santiagolaisille ajatus siitä, että joku haluaa eritoten varta vasten mennä Maipuun tuntuu yhtä absurdilta kun se, että joku haluaisi välttämättä Jyväskylässä tutustua esim keltinmäkeen, turistisesta näkökulmasta. Yhtä kaikki, oli mahtava päivä ja tuli otettua paljon hienoja kuvia ja nyt ei ainakaan kukaan pääse sanomaan ettei olisi nähnyt toisenlaista todellisuutta kaupungin sisällä!

Lopuksi vielä "taiteellinen" kuva Maipun kirkon ulkopuolelta.. Tarina jatkuu kohta.


Ei kommentteja: