tiistai 11. joulukuuta 2007

Joulukuun satoa ja sadetta


Sateista joulukuuta vaan kaikille.

Uskomattoman nopeasti mennyt viimeinen kuukausi tai ehkä jopa kuukaudet. Reilun viikon kuluttua olenkin jo tulossa Suomeen ja vaikka tuntuu että lähdosta on pitkä aika, niin aika on kyllä kulunut myös ihan siivillä, kuten aina.

Viime viikkoina olen aloitellut opparin tekoa ja kyllä se aika ahdistavaa puuhaa on, täytyy tunnustaa. Mutta onneksi mulla on aika tarkasti rajattu aihe ja selkeät toimintaohjeet joten periaatteessa tiedon etsinnässä haahuiluun ei mene aikaa kun osaan keskittyä oikeaan asiaan suoraan, tosin paikoitellen tuottaa vähän hankaluuksia löytää tätä päivitettyä tietoa.. Mutta kyllä kai se tästä, ainakin on nyt lähtenyt käyntiin jos ei muuta

Viime viikonloppuna mulla oli täällä vieraita Suomesta, eli koko perhe Räsänen oli täällä pitkää viikonloppua viettämässä. Paikoitellen meillä oli vähän epäonnea sääolosuhteitten suhteen, satoi aika paljon vettä, mutta jotenkin ne suursateet ajoittu aina automatkan tai museon ajalle. Paljon ehdittiin muutamassa päivässä tekemään; Genevessä vierailtiin mm. CERN:issä ja YK:lla ja yleisesti kierreltiin kaupunkia järven molemmin puolin. Vuokrattiin myös auto muutamaksi päiväksi ja sillä kätevästi liikuttiin Lausanneen ja Chamonixiin alppeja ihmettelemään. Tosi hienoja maisemia näkyi ja vaikka näihin vuoriin on täällä Genevessä no tottunut niin kyllä ne sillein lähempää katsottuna on vielä vaikuttavammat. Toi kuva on Alppien korkein vuori Mont Blanc. Koitan myöhemmin laittaa vaikka vähän lisää valokuvia blogiin nähtäväksi jos joku haluaa tarkemmin tirkistellä!

Oli tosi kiva viikonloppu ja onnistunut loma myös minulle, mutta tällä viikolla onkin sitten ollut kahta kauheampi orientoitua arkeen, mutta kyllä se tästä jo alkaa tasaantua. Tänään hyvä arkeenpudottaja on tietenkin kielikurssi missä pääsee kätevästi taas ranskankieltä käyttämään.

Vaikka jouluhysteria onkin täällä valloillaan samaan tyyliin kun Floridassa – jouluvaloja ja tekopukkeja on joka puolella, en ole kuullut missään vielä yhtään joululaulua ja rankkasateista johtuen erityinen joulufiilis ei ole hiipinyt.. Joululahjojakaan en ole ostanut vielä yhtään, eli kiire viikko ja etenkin viikonloppu edessä! Kai se joulufiilis hiipii kunnolla vasta kun Heinävedelle päästään 22.12.

Muuta ihmeellistä tänne ei nyt kuulukaan, viime viikot olen nyt tutustunut vähän Chileen lukemalla vaihtoraportteja netissä ja muutenkin orientoitunut ajatuksesta Etelä-Amerikkaan paluusta. Ihan mukavat on fiilikset vaikka kyllähän ne suunnitelmat on nyt jo valmiina jopa vähän turhankin pitkäksi aikaa, mutta en kyllä silti yhtään valita. Chilen slangisanastoon olen tutustunut innolla ja taas taitaa olla edessä uuden murteen, sanaston ja lähes koko kielen omaksuminen, mutta eiköhän se tästä. Jonkun verran on jo tietoon tullut chileläisiä tuttujen tuttuja joten pitänee tällä kertaa aloittaa taas tämä sosiaalisen verkon luominen jo Euroopasta käsin ihanan internetin välityksellä.

Sellaista tänne tällä kertaa, ilma on melko harmaa ja apea ja kyllä se vetää mielenkin alas, mutta pääpiirteittäin kyllä hyvin menee ja ei Sveitsi oikeasti ole yhtään kamala paikka niin kuin mun kirjoituksista on voinut blogimerkintojen rivien välistä tulkita! Lämpimästi suosittelen tätä kaikille erityisesti tieteestä, ihmisoikeuksista sekä hiihto- ja lasketteluharrastuksista nauttiville. Mut en Euroopan bilepaikkoja etsivälle.

Näihin kuviin ja tunnelmiin, katsotaan jos mulla on vielä ennen joulua jotain sanottavaa!
stressitonta joulukuuta vaan niille jotka blogia jaksaa lukea!
elllllu