keskiviikko 14. marraskuuta 2007

Lunta sataa Genevessa!

Tervehdys!

Näin on käynnistynyt tämäkin viikko ja ollaan jo keskiviikossa - mihin ne päivät oikein katoaa?!Täällä ollessa on kyllä varsin hyvin tullut tutuksi miten päiviin ei yksinkertaisesti paljon toimintaa CERN:in ulkopuolella mahdu. Täällä kun tulee oltua n. klo 8.30 -18.00, niin ei sitä sitten jaksa oikein paljoa eikä kyllä ehdikään.

Kielikurssit onneksi pari kertaa viikossa pakottaa liikkeelle illalla, mutta muina iltoina, etenkin näin pimeän tullen ei kyllä kauheesti tee mieli mihinkään, etenkin kun kaupatkin menee kiinni klo 19 paitsi torstaisin milloin on pidennetyt aukioloajat, niin ei niihinkään sitten ehdi mennä pyorimään! varmaan ihan hyvä vaan viimeaikaisten kokemusten perusteella..

Tänään oon pohtinut mun sosiaalisten miniympyröiden kehittymisen kaarta töissä ja tunnustettava on, että en kyllä edelleenkään tunne täältä kauheasti ihmisiä, vaikka ihmismassaa on se n. 6000! Mutta tää ei ehkä vaan yksinkertaisesti ole sellanen sosiaalisuuden huipentuma joten oon rauhoittanut ruokatunnit ylelliselle yksinololle tieteellisten oivallusten edistymisen sijaan. Kielikurssin kautta oon tosin tavannut muutamia täällä kans päivittäin olevia ja pari kertaa lounastanutkin mukavissa japanilaisten tiedeseuroissa, mutta siihen se oikeastaan jää.

Ainoa suht lähelle mun tyylinen tyontekijä toimiston ulkopuolella taitaa olla kioskin nainen, alunperin Espanjasta, joka tänään sanoi mulle, että erotun hyvin tässä paikassa, koska oon ainoa joka ostaa kioskista julkkisjuoruihin erikoistuvia lehtiä kolmella eri kielellä! Pitäskö pyytää Maria Angel sen kunniaks bilettämään?!

Sellasta vaan täällä, joulu lähenee kovaa vauhtia ja viikonloput hupenee. Tänä viikonloppuna menen tosiaan Milanoon taas, tosin oon perillä vasta perjantai-iltana ja tuun sit sunnuntaina iltapäivällä jo takasinpäin, mutta onhan ne nähtävyydet ja kaupat jo kierretykin eli pääpaino on nyt vaan sit kavereiden näkemisessä.

Oon niin huonomuistinen, etten muista mitä viime blogissa kirjoitin, mutta kerron nyt tässä, että sunnuntaina käytiin katsomassa Brad Pitin uus leffa The Assassination of Jesse James. Ja pitää todeta, et joko mun keskittymiskyky on heikentynyt entisestään, leffa ei ollut mun tyylinen tai sit se oli vaan yksinkertaisesti pitkä ja kuivahko elokuva. En uskalla suorilta käsin veikata mitään vaihtoehtoa absoluuttiseksi totuudeksi, mutta en suosittele kaltaisilleni lyhytjännitteisille suurten kokonaisuuksien hahmottajille. Vaikka olihan se historiallisessa arvossaan (????) ihan mielenkiintoinen tarina, se ois vaan mun makuun voitu tiivistää tunnin dokumentiks ja oisin saanut siitä kaiken tarpeellisen irti. No, jos joku toinen on nähnyt ja tykkäs ni pistää vaan analyysia tuleemaan, lupaan lukea harkiten!

Loppuun on vielä tunnustettava, että olen sortunut synneistä suurimpaan.. Eli ostanut vähän nettioikeutta BB:n katsomiseen netissä. Näin pitkään sitä vastustin mut tää viikko vaan vaikutti niin mielenkiintoiselta et oli PAKKO nähdä klipit. Että sillein, nyt sitten pari iltaa oon katsonut koko arkistoa kahlaten mielenkiintoisia kohtauksia ja nyt tuntuu, että mun käsitys asukkaistakin on paljon realistisempi ja näinollen maailma taas parempi paikka elää. Onneks tunnukset ei ole enää voimassa ja koko BB:kin tulee kohta loppuunsa. No oli tää ainakin vaihtelua ikuisten idols-klippien katsomiseen youtubessa!

Kuten sanotaan, all good things come to an end, kuten tuhkimotarina pian ja nyt tama blogikirjoitus. Eli ei taman suurempia tuntemuksia sydamella, lisaa myohemmin. Nyt jatkan ruokataukoa lukemalla sveitsilaisia juorublogeja Britneyn huulipumppauksesta. Luulisi motivoivan oppimaan paremmin kun jo legendaksi muodostunut Nicolas Legrand.. :)

Voikaa hyvin ja toivokaa paljon lumisadetta!
Elina

P.s. Kyllastyin blogin pinkkiin ulkoasuun ja menin ja muutin sen!

sunnuntai 11. marraskuuta 2007

Saluti da Milano ja yleisfiiliksiä Sveitsissä



Ciao a tutti!

Nyt tulee vähän viiveellä Milanon kuulumiset, mutta minkäs teet kun elämä on niin hektistä ainakin oman pään sisällä. Tosiaan reissu oli oikein onnistunut ja mainio! Oli niin kiva hengata vaan rennosti (kiva ilmaisu) ja kiertää katuja ja kauppoja.

Täytyy kyllä näin alkuun myöntää, että matkalla Milanoon, ehkä vähän myös enemmän tykästyin Sveitsiin. Matka taittui siis omalta osaltani junalla ja päiväksi sattui aurinkoinen keskipäivä joten maisemat matkalla oli ihan mielettömät. Vuorien välistä kun mentiin ja maisemia katsoi niin tuli kyllä vähän mieleen matka Mendozasta Santiago de Chileen Andien läpi. Hulppeeta siis oli! Sain vähän ikuistettua kamerallekin, mutta ei ne lasin läpi nyt tietenkään niiin hienoja ole, mutta onpahan jotain.

Meidän matkanteko Milanoon onnistui hyvin vaikka molemmilla Minnan kanssa tuntui olevan vähän ongelmia ihanan hostellin löytämisessä.. No loppujen lopuksi se kuitenkin löytyi erinäisten ihmisten avulla ja siellä sitten vihdoin perjantai-iltana kohdattiin!

Laitoin tähän muutaman kuvan näkyville, ja niistä voikin jo päätellä, että meidän loma Italiassa oli melko ruoka- ja juomakeskeinen. Tietenkin oli pakko paistaa tiramisu, jäätelö, pizza, pasta, paikallinen viini, rommi ja vodka.. ainoo mikä taisi jäädä maistamatta on grappa!

Viikonloppu meni niin kivasti ja nopeasti, että ajattelin paluun Sveitsiin olevan suuri ahdistava kokemus, mutta toisin kuitenkin kävi! Oli tietenkin vaikea orientoitua aamuheräämiseen ja itsensä keräämiseen, mutta se tunne on kyllä arkipäivä ihan joka aamu omalla kohdallani.

Viime viikko töissä piti kiirettä ja olin välillä ihan
hukassa taas projektieni kanssa, mutta loppujen lopuksi
onnistui sitten nekin jollain tavalla.

Viikonloppu on ollut oikein mukava ja täynnä toimintaa joten ehkä voi jo sanoa että kyllä kai tähän Sveitsiin jo ihan tottunut olen!

Ilma alkaa käydä vähän viileämmäksi ja syksy on ilmassa, tosin Suomen sääkarttoja seuranneena kyllä täällä vielä vähän lämpimämpi tuntuu olevan. Pimeys kyllä jo ärsyttää, mutta se on kai väistämätöntä.

Ensi viikolla olen päättänyt aloittaa uuden asunnon etsimisen, ei sen takia, että nykyisessä olisi erityisesti jotain vikaa (paitsi kissat) vaan ihan puhtaasti vaihtelun vuoksi. Tosin en ihan mihin tahansa kämppään aio muuttaa, tämä nykyinen kun on sijainniltaan täydellinen ja huone on iso ja NETTI toimii ja kämppä on muutenkin kaikinpuolin tosi siisti. Mutta jos jotain mielenkiintoista löytyy niin mielelläni toki menen katsomaan!

Tänä viikonloppuna olen myös päivittänyt ihanat ranskan CD-ROM:ini ipodiin, joten ranskankielen kuulemista ei voi vaan enää välttää?! Jostain se into on siihen löydyttävä, joten olen nyt ajatellut altistaa itseni sille ihanassa aamubussin ruuhkassa.

Tällaisia uutisia tänään. Seuraavan kerran blogia tulee varmaan sitten Milano2 reissun jälkeen, olen suuntaamassa näillä näkymin myös ensi viikonloppuna Milanoon moikkaamaan Carmenia ja Elenaa ja muutamaa niiden kaveria, joten ihanaa frutti di marea luvassa sitten silloinkin!

Näihin kuviin ja tunnelmiin, heippa!

Elina

P.s. Ei ne kuvat koskaan asetu hyvin, onneks on niin itseselittäviä, etteivät tarvitse kuvatekstejä! Ylimmässä on Milanon päänähtävyys Duomo takana, se valkoinen katedraali.