perjantai 18. tammikuuta 2008

Aurinkoa, vesisadetta ja matkasuunnitelmia

Hyvaa tata vuotta, tammikuu on jo pitkasti yli puolenvalin, mutta onhan tata vuotta viela jaljella.

Pari viikkoa vietettyani Suomessa hektista lomailua, olen siis takaisin Sveitsin maalla. Taalla on nyt menty kohta jo pari viikkoa ja kiireista on pitanyt, ainakin henkisesti.

Taytyy sanoa, etta Suomen lumettoman ja aarettoman pimean lomakauden jalkeen, oli ihan kiva tulla takaisin edes hieman lampimimmille apajille. Taalla pidellyt sellaista +12 astetta ja aurinkoa parhaimmillaan ja + 5 astetta ja vesisadetta huonoimmillaan. Keskiarvo on ihan hyva ja valoa riittaa puolikuuteen asti illalla ja noin aamukahdeksasta lahtien. Eli fiilikset on sen myota paremmat ja lumeton talvi Suomessa ei houkuta!

Sinansa ihan hyva, etta asennoituminen on talla hetkella ihan kohdallaan, koska paluuseen on viela aikaa jopa nailla suunnitelmilla sen verran, etta olisi henkisesti turhan kuluttavaa haaveilla Kuokkalan sillalla aikaa kuluttamisesta jo nyt!

Kevat siis tulee kovaa vauhtia tanne ja mulla tyokiireet sen kuin kasvaa. Opinnaytetyo on talla hetkella suurin huolen aiheuttaja tai lahinna se, etta mista loytyy motivaatio ja puhti vaantaa se. Aihe on kiva ja materiaalia on kertynyt mukavasti ja kirjoitusprosessikin jo kaynnissa, mutta siita huolimatta havahdun vahan turhan usein haahuilemaan nettisivustoilla ilman opettavaista maaranpaata.. No, paineen alla sita ihminen tunnetusti toimii parhaiten (?!?), tai mina ainakin, joten eikohan tama tahti tasta kiristy ku palautuspaiva koulun puolelta lahenee, mutta ennenkaikkea kun takaraja tyon puolesta taalla alkaa olla kasilla.

Muuten kaikki oikein hyvin taalla, koitan nauttia sveitsilaisista tuulista viela nama viimeiset viikot (n. 6 jaljella..) ja jannittavasti taytyy myontaa, etta alkukuukausien jalkeen vasta nyt tuntuu etta alkaa paremmin istumaan naihin maisemiin, mika sinansa on harmi, koska kohta tamakin riemu loppuu!

Innolla kuitenkin odottelen jo Chilen aikaista elamaani, vaikka alun pakollinen uudelleensijoittuminen; kampan etsinta, sosiaalisten verkkojen luominen ja muu kulttuuriin asettuminen ei nyt talla hetkella niin innostakaan. No, joka tapauksessa, olen ahkerasti lueskellut Chilen historiaa ja poliittista nykytilannetta, nama kun olivat asianhaaroja mitka nousivat esiin useissa raporteissa osioissa 'mita kannattaa tietaa ennen chileen saapumista'. Nainollen, olen sitten valmeutunut keskustelemaan diktatuurista, sotilasjuntista ja salaperaisista katoamisista ihan faktoihin perustuvalla tietoiskulla, jippajee! Lahempana matkaa teen tannekin pienen tietoiskun Chilesta kaikille armaille lukijoilleni!

Henkisen valmentautumisen ja valmistautusinen Etela-Amerikan mantereelle saapumista varten olen aloittanut jo syksymmalla alkamalla seuraamaan Argentiinan ja Chilen sanomalehtien nettiuutisointia, etta olen sitten suht perilla kuka julkkis on in ja mitka tyojarjestot lakkoilee ja ottaa milloinkin ommoo lommoo.

Tama blogi aktivoituu vahan saannollisemmaksi varmasti viimeinkin kun olen Chilessa, toki sitakin ennen paivittelen kuulumisiani ja puran tuntemuksiani ja ahdistuksiani opinnaytetyota kohtaan.

Silleesti, 1.3. Olen sitten Suomessa ja 10.3. starttaan matkani kohti Etela-Amerikan mannerta. Chilessa viihdyn marraskuun alkuun asti, tyot lopettelen syyskuun lopulla, jonka jalkeen reissailen Chilessa, Argentiinassa, Boliviassa, Uruguayassa ja ehka Brasiliassa..Marraskuun alussa aloitan paluumatkani Suomeen, valilaskunani on Mexico City jossa n. 6-7 viikon pysahdykseni aikana yritan kierrella Mexicoa ja ehka Guatemalaa ja paasta vihdoin silla rahtilaivalla sinne Kuubaan tai muualle karibialle. Eli sellaista, jos joku on siis vailla matkasuunnitelmia ja mieli halajaa etelan lampoon niin sydamellisesti toivotan tervetulleeksi Chileen tai johonkin osaan matkaani, olis huippua saada seuraa! Alkakaahan suunnitella!

Nyt teknologioiden kaupallistamisstrategia kutsuu minua.
Talla foorumilla taas takaisin pian.

Elina