sunnuntai 7. lokakuuta 2007

Viikonlopun fiiliksiä

Moikka moi!

Näin on taas yksi viikonloppu vierähtänyt ja aurinko meitä täällä Genevessä hellinyt. Aattelin ihan kirjotella mitä oon puuhaillut, koska arvaan sen teitä kaikkia kiinnostavan!

No jos ihan rehellisiä ollaan, niin mun viikonlopussa ei ole kyllä mitään tähdellistä tapahtunut. Perjantai-iltana olin nynnysti kotona, koska tulin töistä niin myöhään ja piti pestä pyykkejä, joten jäin kotiin ja katsoin joku 4 jaksoa heroesia ja olin sen jälkeen ihan hypnoosissa ja mun uniin tuli japanilaisia miekkataistelijoita ja muita persoonallisuushäiriöisiä, sarjaa katsoneet tajuanevat mitkä oli fiilikset!

Lauantain omistin lempipuuhalleni, en cuba librelle vaan sille toiselle, eli ostamiselle. Kävin siis vähän shoppailemassa, nyt kun on vähän yleiskatsausta luonut tuonne Geneveen niin voin todeta, et tää on ihan kiva paikka shoppailla! Hintataso on varmasti monen mielessä profiloitunut hurjan kalliiksi, mut voisin sanoa, että Suomen kanssa ei kyllä ole eroa. Samat halpaketjut H&M, promod, Zara, Mango jne löytyy täältäkin ja niissä hinnat on kyllä ihan samat. Muutenkin mitä oon hintavertailuja tehnyt niin täällä on aika samanhintaista esim käydä kahvilla kuin Suomessa, eli ei mitään shokeraavaa kun siihen on koko ikänsä tottunut. Lonely planet guiden mukaisesti big mac-indexiä käyttäen todettakoon, että bic mac ateria maksaa n.6.50 euroissa, eli samoissa hinnoissa mennään!

Se täällä kyllä on erilaista, että kun tämä on kuuluisa tästä jetset -elämästään tämä Geneve, niin hintahaarukka on todella laaja. Sen saattoi huomata tätä huonetta etsiessä, huoneen vuokrahinta oli euroissa n. 270 (joku vessaton, suihkuton, keittiötön rotanloukku jonka joutuis jakamaan 14 henkisen mustalaisorkesterin kanssa) ja 1000 euron välillä. EN kyllä usko, että kukaan täysjärkinen maksais yhdestä huoneesta 1000 euroa, mutta eihän se tyhmä ole joka pyytää!

No pointti oli kuitenkin se, että hintataso täällä on aika Suomen tasoista, on halvempia ja on kalliimpia juttuja, mutta muuten aikalailla sama. Toinen yhtäläisyys mikä tulee mieleen noin ostokulttuurissa Suomen kanssa on se, että täällä menee kaikki kaupat todella aikaisin kiinni. Ei oo mitään 24h kauppoja tai kotiinkuljetuksia tai muuta mun mielestä jetset-elämään kuuluvaa!! Kaikki kaupat sulkeutuu klo 19 paitsi torstaisin pidennetyn aikataulun mukaisesti klo 21. Hulluutta sanon minä!

No siinä olikin aika pitkälti mun lauantai! Tulin kotiin vasta klo 19 aikoihin, jonka jälkeen valmistin maistuvaa kanasalaattia, olin tietty netissä ja sitten katsoin taas vähän heroesia. Niille jotka kummastelevat yhtäkkistä illanviettotapojeni muuttumista pitää myöntää, että en tunne tästä kaupungista vielä ketään kenen kanssa hengata vapaa-ajalla! Tai no oikeastaan tunnen yhet islantilaiset kaksoset kenen kans olin yhteydessä, mutta ne oli tän viikonlopun Ranskan puolella ja mua ei huvittanut lähteä sinne, vaikka rajalle on tästä minun kodosta matkaa n.3 km. Mutta se säätö, se vaiva ja se ahdistus ranskankieliseen seurueeseen integroitumisesta, huoh.

Siinä meni lauantai ja lepoa tuli taas se 9 h vähintään. Mulla on olut joku stressi täällä alussa mikä nyt on alkanut purkautumaan jatkuvana unisuutena (onko se sana?), ja kai siihen vaikuttaa sekin, että on tuskallisen väsyttävää kuunnella jatkuvasti kieltä mitä ei ymmärrä yhtään. Mut kyllä se tästä!

No, tosiaan, hyvin nukutun yön jälkeen heräsinkin tänään mieluiseen auringonpaisteeseen ja virkeään aamuun. Päätin omistaa tämän päivän turismille ja kävinkin katsomassa punaisen ristin rakennuksia, YK:ta sekä Unicefia. Kävin myös Geneven yhtä pää"nähtävyyttä" katsomassa eli sellaista isoa puutarhaa. Ehkä se on tää lokakuu, mutta minä en saanut minkäänlaista riemua niitten kuihtuneitten alppiruusujen näkemisestä, mutta nähty nyt sitten sekin jo varastoon niitä aikoja ajatellen kun sunnuntait menevät toisenlaisissa merkeissä!

Yleisfiiliksenä voin todeta, että alan ihan kotiutua tänne, vaikka tuntuu se välillä vieläkin oudolta olla Genevessä. Sveitsi ei nimittäin maana ole koskaan ollut sellainen missä olisin kuvitellut joskus asuvani, mutta kai tällekin alppikylälle on annettava mahdollisuus! Geneve on varmaan hyvä lähtökohta sopeutua tänne, koska täällä yhdistyy monia juttuja yhteen ja tänne on helppo sopeutua, koska kukaan ei oikeasti alunperin ole täältä kotoisin. Ja vaikka ranskankieli nyt tuottaa vähän vaikeuksia niin täällä on se etu, että ihmiset on tottunut kommunikoimaan kahdella - kolmella kielellä päivittäin, joten lähes jokainen on osannut englantia jollakin tapaa ja olen asiani aina perille saanut. Luonnollisesti parhaat bondaukset on tapahtunut espanjankielisten kanssa, mutta kyllä täälläkin on potentiaalia mukavissa ihmisissä.

Sellaista tällä kertaa! Ensi kerralla voin laittaa vähän kuvia tältä turismin täyteiseltä viikonlopultani. Nyt iltateelle!

Hyvää alkuviikkoa kaikille!