torstai 6. marraskuuta 2008

Yes we can

Politiikasta ihan uudella tavalla hurmioituneena pidimme vaalivalvojaisia tiistaina muutaman kaverin kanssa yhdessä jenkkiläisbaarissa. Jokaisen järkevän ihmisen toive lienee viimeiset kuukaudet ollut Obaman voitto, mutta kyllä se silti jännitti, että saadanko sinne valkoiseen taloon musta mies. Ja vihdoinkin saatiin! 

Muuten olen tässä ahminut tietoa Kuubasta, lähinnä historiasta, kulttuurista ja nykymenosta. Paljon olen lukenut kirjallisuutta, netistä ihmisten reissukokemuksia ja artikkeleita sekä Kuuban kommunistista sanomalehteä, mutta en usko, että kaikkia aukkoja saa täytettyä edes paikan päällä. Mahtanee olla monimutkainen prosessi se Kuuban ymmärtäminen, mutta suurella innolla sitä jo odotan. 

Tänään kävin hakemassa viisumin ja eilen varastin majoituksen. Kuubaan tarvitsee siis ostaa turistikortti mikä on voimassa 30 päivää. Hintaa tälle kortille tuli 15 dollaria ja ikäväkseni se on vain erillinen paperilappunen passin välissä, käsin kaikenlisäksi kirjoitettu, ja lähetystövirkailija jo infosi mua, että minkäänlaisia leimoja ne kommunistit ei mulle sitten tule laittamaan passiin! Harmi sinänsä, tuon viisumilappusenkin varmaan keräävät pois.. Pitänee siis ottaa monta (sataa) valokuvaa minusta ja Havanasta, että uskovat myöhemminkin, että en internetistä ottanut valokuvia!

Majoitus tapahtuu siis kuubalaisessa perheessä. Tämä on edullisin ja mulle henk koht samalla mielenkiintoisin matkustusmuoto. Näitä casa particulares saa siis varattua netistä, mutta vielä ei tietenkään ole varmaa tuleeko mun majoitus olemaan just tässä talossa minkä valitsin vai jossain serkun miehen äitin luona. Vähän jännityselementtejä siis edessä. 

Yleisistä spekulaatioista huolimatta, Kuuba on todella kallis matkailijalle, erityisesti tämä majoituspuoli. Nämä casas particulares maksavat n. 25-30 dollaria per yö, mikä on todella paljon verrattuna esim Meksikoon, missä Cancunissakin maksetaan keskimäärin 10-15 dollaria yö ja sekin on täysin ylihinnoiteltua. Otetaan tämä nyt sitten enemmän sellaisena paikallisen talouden tukemisena..

Muuten tässä on vaan aurinkoa otettu, että varmasti saa väriä pintaan ennen kuin Suomen maalle astun 16.12. Toisin kuin Buenos Airesissa, Santiagossa on tällä hetkellä vielä ihan kohtuu ilmat, että kaupungilla jaksaa vaeltaa ja ei ole tuskaista. Lämpötila tuntuu olevan sellaista 28-30 astetta, mikä on mulle oikein sopivaa.

Tänään meillä on vielä suomalaisten kanssa tapaaminen terassilla ja viikonloppuna tulee varmaan muutamat bileet käytyä läpi ja sitten alkaakin Santiagon komennus tältä erää olla purkissa. Jouluussahan tulen sitten vielä suuremmat läksiäiset ja loput tavarani kokoamaan, mutta Chilen suhteen mennään jo loppusuoralla. Aikamoista..

Hyvänä pehmeänä laskuna toimii kyllä ehdottomasti tämä matka minkä aikana ehtii jo tottua Santiagon ulkopuoliseen maailmaan ja sitten joulukuussa puskeeki jo varmaan tilapäinen jouluinnostus päälle. Kunhan nyt tilaatte sitä lunta sinne!!!!

Lisää matkafiiliksiä varmaan vielä maanantaina ennen kuin kone kohti Havanaa lähtee..


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Voi elämä miten ihanalta sun elämä ja seikkailut kuulostaa/ näyttää! MUTTA onkin parempi alkaa tulla kotiin sieltä kun mulla ja Villulla on sua niiiiiin kova ikävä et eilenkin soitettiin hartaina monta kertaa sun suljettuun puhelimeen ja ajateltiin et kyl se sieltä kohta vastaa. Lopulta ei tiedetty enää mihin numeroon kokeiltais kun kaikki oli yritetty. Siis joka tapauksessa kova oli yritys kuulla edes pihaus sun ääntä, alkaa oikeesti jo olemaan järkyttävä ikävä. Voit olla varma että roikutaan sussa kuin takiaiset kun tulet ja siitä sun toivomasta illanvietosta/ kuulumistenvaihdosta ei tule loppua! Miljoona halausta ja turvallista ja ihanaa matkaa, -Janiikasi