maanantai 17. marraskuuta 2008

Tulum, Mexico

Karibian meri, meri Karibian.


Talla rintamalla ei toistaiseksi luteita eika muita kirppuja. Eiliset margaritat auttoi meita ihan kohtuullisesti nukkumaan siella hostelliksi kutsutussa kirppusakissa. Toistaiseksi ei kutise taipeet eika mitaan pattejakaan ole ilmestynyt - pmmp:n biisin sanoin voisi siis kertoa, etta helvetin hyvin menee.

Alkuperaisiin suunnitelmiin kuului siis, etta mentaisiin Cozumelin saarelle, mutta tanaan ilma ei suosinut matkailijaa, oli pilvista ja ei lupaustakaan auringosta, joten ajateltiin, etta ei siella saarella ole kovin mukavata olla. Playa del Carmenissa oli myos kohtuu isot aallokot joten paadyttiin mukavalle tortilla-aamiaiselle klo 10.30. Maassa maan tavalla..eikos sita niin sanotaan.

Playa del Carmen oli ihan mukava paikka yhdeksi paivaksi.. se on siis Cancunin lisaksi mm eri suomalaisten matkanjarjestajien lomakohde, joten meininki on suureksi osaksi aika keinotekoisen miami. On hieno, iso 5th avenue minka varrella on amerikkalaisia ketjukauppoja ja mc donalds ja burger king (turvallista ruokaa) ja katukuvassa nakyy muutenkin vahan liikaa arsyttavia jenkkeja. Ranta siella on kuitenkin tosi kiva ja hiekka valkeaa ja vesi turkoosia, ja nain turistikauden ulkopuolella siella ei myoskaan ollut tungosta. Hinnat tosin oli aika korkeat, meidan luksushostelli maksoi 10 dollaria mika on ihan ok, mutta esim ruoka ja juomapuoli nousi helposti 15 dollariin-20 dollariin eli melko kallista. Onneks iltaelaman puolesta Playa del Carmenissa oli oiva baari missa leidit sai ilmaisia margariittoja klo 12 asti. Kiittamattomina todettiin kuitenkin, etta jos kerta ilmaseksi lupaavat ni voisivat antaa muutakin kun pelkkaa mehua!

Oltiin jo Cancunin hostellissa tavattu pari ruotsalaista joihin sitten sattumalta tormattiin tassa margarita-baarissa ja ilta alkoikin lupaavasti heidan seurassa. Jostain syysta meihin iski Lotan kanssa tilapainen vasymys ja oltiin jo klo 1.30 aikoihin menossa nukkumaan...kunnes havaittiin meidan hostellin naapurissa karaokebaari. No sinnehan me mentiin tietenkin sisalle. Siella ei ollutkaan muita kun pelkkia meksikolaisia mukavassa sing-a-long-tunnelmassa ja mekin laulettiin oikein suureksi hitiksi muodostunut madonnan hittisinkku like a virgin. Tamakin on luonnollisesti videotallenteena.

Takaisin tahan paivaan.. eli sunnuntaihin.

Otettiin siis pilvisen paivan kunniaksi bussi jo aika aikasin tanne Tulumiin ja etsittiin vahan korkeatasoisempi hostelli. Nyt meilla on ihan oma huone ja tuuletin ja muuta luksusta, etta kylla nyt kelpaa.

Muuten tama paiva onkin mennyt jotain enchiladoja,tacoja ja muita burritoja katubaareissa syodessa eli katsotaan millasia turistioireita saadaan. So far so good.

Tulum on todella viehattava pikkunen kyla, minka suurin mielenkiinto lienee ranta ja rauniot. Nama molemmat sijaitsevat n. 6 km paassa taalta missa ollaan, joten suunnataan sinne sitten hostellin tarjoamalla kyydilla huomenna.

Mahtaa tassa paikassa jotain magiaa olla, koska monet travellerit ympariinsa hehkuttaa tata paikkaa ja meidan hostellissakin tyoskenteleva ruotsalaistytto sanoo, etta tuli tanne kaverinsa kanssa ja ihastu niin paljon, etta paatti viettaa taalla lopun matkaansa, 2 kk.

Huomenna siis selviaa kun ensin taivalletaan sinne rantaan lapi viidakon (onneks on keltakuume-rokotus), etta onko tama paikka mistaan kotoisin!

Sellaisia tunnelmia taalla. Oikein mukavasti mennaan, aurinkoa odotellaan huomiselle etta paasee tata nahkaansa karventamaan. Itsellanihan selka ehtikin jo palaa Playa del Carmenissa joten tama valipaiva varmaan ihan hyva.

Jatkosuunnitelmia Tulumista eteenpain ei ole, ilmeisesti rantaviivaa pitkin edetaan kohti Belizea.

Siita lisaa tuonnempana.

Jonnalle spesiaaliterkut kun jaksaa kommentioda blogia! hihiiiiii

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos!!!! Täällä uskollisena kyttään viimehetken kuulumiset! Niin ja tietty kasvatan kateutta ja teen omia suunnitelmiani :) nauttikaa ja no worries, ei pienet vesirakkulatkaan ötököitten jäljiltä vaarallisia ole. Ne on vaan ötököitä...

Lovella Jonna