lauantai 22. marraskuuta 2008

Another day in paradise


Ambergris Caye - San Pedro

Taalla paratiisisaarella ollaan jo tosiaan kaksi yota vietetty.

Saavuttiin tanne torstaina mukavalla moottoriveneella mika taysin tyynen kelin takia oli hyvinkin tasainen kyyti. Matka kesti n. 2h ja siina matkalla ei paljon muuta nakynyt kun aavaa merta. Auringonlasku ja huojuvat palmut toki nayttivat ihan natilta.

Tanne San Pedroon saavuttiin klo 17 ja lahettiin muitten backpackereiden kanssa etsimaan yosijaa nimelta Pedro's inn. Muutaman mutkan takaa se loytyikin ja osoittautui ihan loistavaksi. Siella on taas oma huone, toki se on karu ehka Suomiasteikolla mutta taalla se on ihan luksusluokkaa. Pihalla on mm uima-allas! Hinta on n. 10 dollaria per henki mika on todella edullinen. Belize nimittain on aikasta kallis paikka verrattuna muihin Vali-Amerikan paikkoihin.

Me kun saavutaan Yucatanilta, mika on Meksikon kallein osavaltio, on Guatemala varmaan melkoinen hintashokki - positiivisesti!

Torstaina tosiaan saavuttiin reggaemaiseen San Pedroon ja tunnelma taalla on niin erilainen kun missaan Vali- tai Etela-Amerikassa. Tuntuu sellaiselta kun kuvittelisi Jamaican olevan. Melko leppoisaa siis ja paljon turisteja ei nay.

Torstai-iltana vietettiin Lotan valmistujaisia tuossa paikallisessa Jaguar's loungessa ja oli oikein mukavaa vaikka meidan juhlaseuruseen kuuluikin vaan kolme jasenta; itse juhlakalu, allekirjoittanut ja tietenkin kamera.

Perjantaina herattiin kylla taas todella aikasin ja paatettiin kayda kaupassa ostamassa hyva aamiainen. Hyva se oli ainakin hinnaltaan, se nimittain kustansi yhteensa 30 dollaria. Tama sisalsi siis sampyloita, juustoa, kurkkua, paprikaa ja pari jogurttia ja mehua. Etta siina vahan osviittaa hintatasosta. Tosin paikallisbaarissa perus kananmuna-papu-pekoni systeemi ois irronnut hyvinkin paljon edullisempaan hintaan, mutta teki vaan mieli jotain tuoretta.

Ollaan tahan mennessa hyvin valtelty salaatteja ja muita silla uhalla, etta saadaan joku vatsapopo mutta huomaa nain matkan edetessa etta vahan sekin raja on hailyva. Eilen, perjantaina, mm syotiin ihan loistava kasvislounas mihin sisaltyi kasvistaytteinen lettu ja fetasalaatti. Kylla kelpasi ja maistui.

Eilen paatettiin myos vuokrata pyorat etta saadaan tasta saaresta jotain irti ja oli ihan mahtava pyorailla ympariinsa kun taalla on viela niin luonnonkaunista. Mahtavia kasveja ja puita ja oikeasti ihan autenttista. Unelmallisia uima-rantoja taalla ei ole, koska koralliriuttojen takia aallot ei hakkaa rantaan asti niin rannat paasevat vahan rehevoitymaan. Laitureilta, joita on joka puolella pienine bambukattoineen, on hyva menna uimaan. Ja ainiin, muistinko tietenkin mainita sen meidan luksus uima-altaan......


Eilinen paiva meni siis pyoraillessa ympariinsa ja kavin uimassa, Lotta keskittyi rusketusrajojen hankkimiseen. Iltasella mentiin parin hostellikaverin kanssa muutamalle drinkille ja syomaan, mutta vasahdettiin aika aikasin. Luulis, etta nain muutaman hetken lattarimaisissa kulttuureissa viettaneena kasittaisin, etta yoelama ei ala klo 20 vaan ehka lahemmaks klo 1-2, joten meidan aikainen ilta tuntuu aina vahan kostautuvan kun ihmisia ei todellakaan nay missaan viela klo 22.

Tanaan, lauantain kunniaksi (meilla on muuten pikkujoulut) ajateltiin tehda vahan enemman etelamaiseen tyyliin tuo lahto. Eli syomaan klo 21 aikasintaan ja siita sitten jatkoa.

Tassa pitaa viela loppuun mainita, etta torstaina kaytiin tietenkin paikallisessa karaokessa laulamassa jo se edellisen kerran tuttu Madonnan biisi. Nyt ollaan niinku joka maassa laulettu karaokea - onkohan Guatemalassa karaokebaareja?

Kaks asiaa puuttuu meidan Belizen valloituksesta; ei olla kuultu la Isla bonitaa eika Buffalo soldieria. Ehka nekin tanaan.

Tanaan aiotaan lomailla eika hotkyilla mihinkaan. Otetaan aurinkoo, kirjotetaan postikortteja ja luetaan kirjaa ja lehtia. Katotaan jaksetaanko esim 1.5h sellasta..no, pyorat on jo palautettu joten sen lisaksi voi vaan menna paikalliskauppoihin tarkastamaan neonvareissa loistavia Belize, San Pedro paitoja. Tuliaisostoksia siis

Huomenna lahdetaan veneella Belize cityyn ja sielta suoraan bussilla kohti Guatemalaa.

Seuraavan kerran juttua sitten Guatemalasta.

Hiphei. Varia on saatu! Ja hienoja valokuviakin on.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Täällä Jonna.

Ihanaa. Oon ihan messissä. Ja malttamaton kuulemaan, tuleeko mun guatemalan vinkeille käyttöä. Toivottavasti siellä on ihanaa ja mukavaa. Uskoisin. Oman kokemukseni mukaan vähiten latinoa muihin maihin verraten. Sellasta miellyttävää inkkari-meininkiä :) vuoristossa voi olla kylymä, jos sinne suuntaatte. Nauttikaa!!! Puitteet siihen on varmasti kohdallaan!

Jonna siis.

Outi kirjoitti...

Oho oho, tää juttu jatkuikin..my bad.. Olette siis pahamaineisen huumekuljetusrajan tuolla puolella. Ja hengissä, no nyt täytyy sanoo että meksikolaiset elitisti koululaiset varoittelee ihan turhaan väliamerikan maista.
Ootte te kyllä urheita!!Pitäkää karaoke käynnissä chicas!